Past perfect (v.v.t.)

Video 1: Past perfect deel 1
Deze video gaat over de ‘past perfect’, wat lijkt op de voltooid verleden tijd. Hoe werkt deze tijd in het Engels? Wat moet je doen om de ‘past perfect’ goed te gebruiken? Klik snel op de video hieronder om daar achter te komen en volg de uitleg. Hopelijk heb je er veel plezier van!

Voorkennis: Het is handig om het verschil te weten tussen “regular and irregular verbs” (regelmatige en onregelmatige werkwoorden).

Video 2: Past perfect deel 2
In video 1 heb je een uitleg gehad over hoe je de ‘past perfect’ gebruikt in normale / bevestigende zinnen. In deze video gaan we kijken hoe je de ‘past perfect’ gebruikt in vragen en ontkennende zinnen. Ook kijken we naar een aantal spellingsregels. Watch, learn, like and share!

2 thoughts on “Past perfect (v.v.t.)

 1. Jan Schuling

  Bij de past perfect en de past simple moet er dan altijd een relatie zijn?
  Voorbeeld: After he had signed a contract, he bought a loaf for next diner.

  • EngelsAcademie

   Beste Jan, heel vaak is er een relatie tussen de ‘past simple’ en de ‘past perfect’! De relatie hoeft niet zichtbaar te zijn in één zin, zoals in jouw voorbeeld. (daar gebruik je de twee tijden in één zin). Een voorbeeld; ”Miranda lay on her bed and stared at the ceiling. She was depressed. Her boyfriend Max had gone on holiday with his brother the day before”. In dit voorbeeld zie je drie zinnen maar in één zin wordt de ‘past perfect’ gebruikt, namelijk de laatste.

   Het gaat er uiteindelijk om dat je de ‘past perfect’ gebruikt om aan te geven dat iets in het verleden gebeurde voordat er iets anders gebeurde. Je zou dus ook de ‘past continuous’ kunnen gebruiken in combinatie met de ‘past perfect’ maar in veruit de meeste gevallen (zeg 90%) gebruik je de ‘past perfect’ samen met de ‘past simple’.

   Als het gaat om één actie in de verleden tijd, dan gebruik je altijd de ‘past simple’. Bijvoorbeeld; ”I bought a new car last week”. Nog een kleine uitzondering op de regel; als twee acties elkaar (heel) snel opvolgen, dan gebruik je twee keer de ‘past simple’, voorbeeld; ”When the shot rang out, everyone threw themselves to the floor”. Maar nogmaals, heel vaak is er dus een relatie tussen de tijden ‘past simple’ en ‘past perfect’. Als je je daaraan vasthoudt kun je het eigenlijk niet fout doen.

   Hopelijk heb je wat aan deze reactie? Zo niet, laat het ons weten en dan helpen we je graag!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *